27 Ocak 2018 Cumartesi

The End Of The F***ing World

    Selam insanlık ^^ Şimdik size muhteşem ötesi bir dizi tanıtmak üzereyim . Sıkı durun işte geliyor...


    Dizimiz bir çizgi romandan uyarlanmıştır . Netflix yapımı olup 24 dakikalık 8 tane kısa bölümden oluşmaktadır. Ayrıca 1 oturuşta biten kara mizah üzerine kurulu bir dizidir. Psikoloji , gerilim , dram , romantik ve komedi türlerini içerisinde barındırmaktadır. İki ana karakter James ve Alyssa'nın yolculuklarını konu alır.

James :

    James 17 yaşında bir ergendir ve kendisinin bir psikopat olduğundan oldukça emindir. Hiçbir şeyi umursamaması olsun gün boyunca değişen ruh hali olsun , artık insan öldürmeye hazır olduğunu düşünmektedir. Bir gün Alyssa ile tanışır ve ilk kurbanının o olması gerektiğine karar verir. Ama bunun için ona yakın olması ve suyuna gitmesi gerekmektedir.

Alyssa :

    James gibi 17 yaşında bir ergendir. Diğer insanlara karşı oldukça kabadır. Kendisini yaşadığı kasabaya ait hissetmemektedir. Annesi ikiz bebek kardeşleri ve üvey babası ile yaşamaktadır . Üvey babası son derece rahatsız edici bir insandır. Bir gün James ile tanışır ve bunun bir başlangıç olduğunu düşünür.



    Alyssa bir gün dayanamaz ve evi terk etme ve öz babasının evine gitme kararı alır. Alyssa'yı kurbanı olarak seçen James'te onun birlikte gelir. Bir şekilde kendilerini bir yolculukta bulan gençler çok geçmeden tehlike ile karşı karşıya kalacaklardır.

Kişisel görüşüm :

    Oyunculuklar olsun , müzikler olsun , ses ve efektler olsun her yönü ile bu diziye bayıldım.
Çok klişe başlayıp (James'in karakteri dışında) çok orijinal bir seriye dönüşmeyi başarmış. Ne kadar ergen dizisi imajı verse de yetişkinlere de hitap eden bir dizi olduğunu düşünüyorum. Sizi gerçekten etkisi altına alan bir dizi. (Aman dikkat çok fazla da etkisi altına girmeyin sonra polislik olursunuz valla :D ) Finali hakkında bir şey diyemem çünkü ne dersem spoiler olur. İyi mi bitiyor kötü mü bitiyor siz karar verin ama her şekilde izlemeye değer. İkinci sezonun geleceği söyleniyor. Yani diyeceğim odur ki ben baya beğendim umarım sizler de beğenirsiniz . İyi seyirler (^-^)

































21 Ocak 2018 Pazar

Kayan Yıldız Charlotte

   
            Öncelikle ilk yazıma hoş geldiniz *-* . Umarım severek okuyacağınız bir yazı olur. Şimcik lafı hiç uzatmadan yazıma başlıyorum.

          2015 yılında yapılan bir animedir. Animemizin bir grup ergenlik çağında özel yeteneklere sahip olan gençleri konu alır. Ana karakterimiz Yuu Otosaka kendi halinde yaşayan , gücünün sadece kendisinde olduğunu sanan ve  kimseye belli etmeden kullanan bir gençtir. Bir Nao Tomori adlı bir kız ile tanışır böylece kendisi gibi özel güçlere sahip oldukça fazla gencin olduğu öğrenir. Nao , Yuu'dan bu geçleri bulmak için yardım ister çünkü bu gençleri yakalayan bir grup vardır. Kim oldukları bilinmemektedir. Birlikte süper gücü olanları korumaya başlarlar.

Karakterler:

Yuu Otosaka 


           Yuu ana karakterimizdir. Kendisini diğer insanlardan üstün gören bir insandır. Ama kötü biri değildir. Gücü başka insanların bedenine 5 saniyeline girebilmedir ve bunu genel olarak kendi lehine kullanır. Dizi boyunca çok fazla duygu geçisi yaşar. Bu geçişleri çok iyi hissedebileceğinizi düşünüyorum. Şahsen ben olayın içine girmiştim.

Nao Tomori

       Hikayenin 2. ana karakteri diyebiliriz. Görünmez olabilme gücüne sahiptir ama yalnızca kendi seçtiği 1 kişi üzerinde bu gücü kullanabilmektedir. Süper gücü olanların gittiği bir okula gidiyor ve süper gücü olan gençleri korumak istemektedir. Sevimli ama bir o kadar da asabi biridir. Okuldaki öğrenci konseyinin başıdır . Elindeki video kamerayı asla düşürmez her şeyi ona kaydeder.

Jojiro Takajo
          Süper gücü olanları bulmakta diğerlerine yardım eder. Özel gücü hızdır ama çoğu zaman kendini frenleyemez. Nao'nun verdiği her emiri yerine getirir ve son derece sadık biridir.

Yusa Nishimori
         Özel gücü ölüler ile iletişime gecebilmektir. Daha doğrusu ölmüş olan ablası Misa , çoğu zaman Yusa'nın vücudunu kullanır. Aynı zamanda How-Low-Hello grubunda vokalisttir. Tatlı bir kişiliğe sahiptir. O da süper gücü olanları bulmakta diğerlerine yardım etmektedir.

Misa Nishimori
         Yusa'nın ablasıdır ve aslında ölmüştür ama Yusa'nın özel gücü sayesinde onun vücudunu kullanabilmektedir. Misa'nın  özel gücü ateştir. Kaba ve sersiri bir şekilde davranır ve oldukça güçlüdür. Ama iyi bir insandır ve kardeşini çok sever .

Ayumi Otosaka
         Yuu'nun küçük kardeşidir. Küçük yaşta evi çekip çevirir ve etrafa neşe saçar. Abisine her sabah yemek yapar ve özel sosundan kullanır. Abi o özel sosu çok beğenmese de her sefer yer.


Kişisel Görüşüm :

       Ben bu animeyi gerçekten çok sevdim. İzlemeyen herkese öneririm. Özellikle Nao benim için tam br Waifu *-*. Bayılıyorum bu kıza ya <3 Sevmeyenler de vardır evet ama ne demişler : HATERS GONNA HATE. Duyguları oldukça güzel işlenmiş ve gerçekten seyirciye geçiyor. Ben shiplemeyi çok seven bir insan olarak shipim Nao x Yuu. Ama öyle buram buram romantiklik aramayın hiç. Daha çok aile ve arkdaşlık var işin içinde.

       Şahsen benim en sevdiğim karakter Nao , Nao'dan sonra Misa , Kumagami ve Sala Shane oldu. Sala ve Kumagami hakkında konuşursam spioler olur o yüzden susucam ve 2 tane gif bırakacağım.

     
       Finaline gelirsek (çok az bir miktar spoiler içerir ama bence okuyun :D)  bir kere şunu söylemeliyim ki anime mutlu sonla bitiyor. Ama beğenmeyenler de var. Benim için en iyi final olmamakla birlikte kötü bir final de değildi. Yani her şekilde izlenmeye değer. Gerçekten sağlam bir seri olduğunu söylemeliyim. Umarım eğlenirken zevk alacağınız bir seri olur ^^


        
        

16 Ocak 2018 Salı

İşte Yeni Bir Blog !!!

 

        Merhaba dostlar ! İşte karşınızda yeni bir blog. Bu blog genel olarak anime , manga , film , Harru Potter , yabancı dizi , Kore dizisi ( gerçi Kore de yabancı ama :D) üzerine kurulu olan tavsiye ve yorum bloğudur. Kurucunun kendi fikirlerini daha fazla ifade etmezle çatlayacağını düşünmesi ile doğmuştur. Önce biraz bu bloğun annesinden sözle edelim ^^
             

           Öncelikle niçin adım Anaguma? Anaguma japonca bir kelimedir. Japonca anlamı porsuk demektir. İsmimi japonca seçmemin nedeni tahmin edersiniz ki anime ve mangalara olan sevgim. Peki neden porsuk? Çünkü ben bir Harry Potter hayranıyım ve Harry Potter'ın orijinal sayfasında testlerimi çözüp hem hangi binadan olduğumu hem de hangi patronusa sahip olduğumu biliyorum. Ben bir Hufflepuff'ım ve patronusum porsuk ( evet ben gerçekten Helga Hufflupuff'ım :D) şimdik Hufflepuff'a ön yargı ile yaklaşan bir çok kişi vardır diye tahmin ediyorum ama Harry Potter hakkında şimdilik daha fazla konuşmayacağım. O sonraki zamanlara kalsın ^^
               

       Onun dışında şunu bilin ki ben öyle ''anime çizgi film değildir bi kere tmm mı ss.s.?'' insanlarından değilim güzel anime de var kötü animede. Çocuklar için olanlar da var olmayanlar da ama onu da başka zaman konuluruz. 
      Ben etrafta çok fazla kaba ve düşüncesizce yorum görmeye başladım. Bu da canımı biraz sıktı. Ben herkesin fikrinin kendine olduğunu ve kimsenin kimseye karışmaması gerektiğine inanırım. ''O zaman niçin yorum sitesi açtın?'' diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Belki başkasının düşüncelerini duymak isteyen insanlar vardır , onlara kendi düşüncelerimi nazik bir dille anlatmak ve aradıklarına ulaşmalarını sağlamak istiyorum. Ayrıca yazı yazmayı da seviyorum. 
       Bu yazıyı sizlere küçük çaplı bir bilgi varmak amacı ile yazdım. Okuduğunuz için teşekkür ederim ve ilk yazıda görüşmek üzere ^-^